Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Prens Harry ve Meghan Markle düğününe feminist imzası! Prens Harry düğünde ağladı! Kraliyet hangi ilkleri yaşadı?
        1

        İngiliz kraliyet tahtının varisi Prens Harry ile ABD'li oyuncu Meghan Markle dünyaevine girdi. Çift Windsor Şatosu'ndaki St George's Kilisesi'nde birbirlerine 'evet' dediler.

        2

        Gazete Habertürk'ün haberine göre Markle, diğer kraliyet gelinlerinin aksine “Kocama her koşulda itaat edeceğim” ifadesini yemininden çıkardı.

        3

        Prens Harry ile evlenerek Sussex düşesi olan Markle’ın özel isteği üzerine, Psikoposlar Kilisesi’nin lideri, Afro-Amerikan sivil hakları savunucusu ve barışçıl protesto lideri Martin Luther King’e atıfla “İnsanlığı, sevginin gücü kurtaracak” mesajını paylaştı.

        4

        Meghan Markle nikah töreninden sonra düzenlenen yemekte konuşma yaptı ve böylece düğünde konuşma yapan ilk kraliyet gelini olmayı da başardı.

        5

        Markle’ın özel isteğiyle, evliliklerinin ilanı da kadın bir “çığırtkan” tarafından gerçekleştirildi. Bu da kraliyet tarihi açısından bir ilk.

        6

        PRENS HARRY GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

        Prens Harry düğününde duygusal anlar yaşadı. Kraliyet düğün töreninde şimdiki eşi Meghan Markle'ın yanında duran Prens Harry gözyaşlarını tutamadı. Prensin bu duygusal anları saniye saniye kaydedildi.

        31

        ANNESİNİN ANISINA

        Prens Harry ile Meghan Markle'ın evlendiği St George Şapeli, beyaz şakayıklar ve güllerle süslendi. Prens Harry, annesi Prenses Diana'nın en sevdiği çiçekleri kullanarak onun anısına da saygı duruşunda bulunmuş oldu.

        32

        YENİ ÜNVANLARINA KAVUŞACAKLAR

        Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre Prens Harry ve Meghan Markle, Kraliçe 2. Elizabeth'in kararıyla İngiltere'nin güney doğusundaki vilayetlerinden Sussex'in dük ve düşesi olarak yeni ünvanlara kavuşacaklar.

        33

        İşte dünyanın dört gözle beklediği Prens Harry ve Meghan Markle'ın düğününden kareler...