Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Serdar Ali Çelikler Milliler görevlerini yaptı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Attık mı mangalda kül bırakmıyoruz ama aslen batı Avrupa ve dahi kısmen orta Avrupa ülkelerinin bir çoğundan geride bir futbol dünyamız olduğunu hep unutuyoruz. Altyapı eğitimi ve eğitimcileri; liyakatsiz çalışan - yönetici tedrisatına rağmen ortaya çıkabilen yetenekli çocuklar da ya mantalite eksikliği ya çalışma eksikliği nedeniyle vasatlar ülkesinin vasatlarından biri olup çıkıyor. Her türlü negatifliğe rağmen hala eleğin üzerinde kalabilen bir kısmın çoğunluğu ise 'Süper Lig' denen sahtekarlar liginde kendini yere atanların; faul - penaltı almayı 'kurnazlık' sayanların; rakibi dokunmadan düşüp penaltı alınca kul hakkına girmemiş gibi gol atınca secdeye yatanların liginde günden güne eriyor. Sadece bir kaçı erken yaşta Avrupa'ya gitme cesareti gösterebiliyor ve orada da genelde ilk senelerinde sakatlıkla uğraşıyorlar. Çünkü 100 Büyük Türk Yalanı'ndan biri olan "Bizde de aynı çalışma yöntemleri uygulanıyor" uydurmasyon idmanlarından çıkıp gerçek idmanla tanışınca bedenleri bu yükü kaldırmıyor.

        Bu yapıdan, bu çürümüş düzenden, bu ligden çıkan oyunculardan oluşan milli takım da atıp tutmalara imparatorlara krallara; ağalara paşalara 3.5 milyon "yürooo"lara rağmen 16 senedir gruplardan çıkamıyordu.

        Her gün yerden yere vurulan, sadece yabancı olduğu için adeta ırkçılık seviyesinde dayak atılan Montella'nın yönetimindeki genç ve sempatik çocuklarımız ilk defa grup birinciliği ile turnuvaya katıldılar. İlk defa gruptaki 3 maçın 2'sini kazanmayı bildiler. Bence Avusturya'yı da eleyecekler. Ama turnuvanın en kötü fizik kalitesine sahip takımı olan Türkiye ile en iyi fizik kalitesine sahip takımı Avusturya maçında elbette Ragnick'in talebeleri de turu geçebilir. Şimdiden söylemek istedim. Benim açımdan bu genç ve sempatik takım görevini yapmıştır. Bir günden bir güne bizi utandırmadan; saha dışı işlerle gündeme gelmeden top oynuyorlar. Jeep-prim-saat pazarlıkları yok. Kampta kumar oynuyorlarsa da bize yansıttıkları bir şey yok. Otel odası basmalar silahlı tehditler yok. Galericilerin, şarkıcıların fink attığı kamplar yok. Kurtlar Vadisi replikleri ile bezenmiş atarlı giderli basın toplantıları, şarkılı göndermeli sosyal medya paylaşımları yok. Top oynuyorlar. Bazen iyi bazen kötü. Futbol eleştirileri her zaman olacak. Yapacağız, yapılmalı da zaten.. Ama en azından benim kendimi yakın hissettiğim, çoğunluğu gençlerden oluşan güzel bir grup oldular. Asıl beklentimiz 2026 Dünya Kupası ve 2028 Avrupa Kupası katılımları. Avusturya maçında ellerinden geleni fazlasıyla yapacaklarını biliyorum. Kazanacaklarına da inanıyorum. Ama olmazsa da şahsen benim hakkım onlara helaldir. Kendilerini bozmasınlar yeter.