Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bayramda bunu es geçmeyin! Kurban etinizi nasıl saklamanız gerekir, işte püf noktaları!
        1

        Bayram coşkusunu yaşarken, kurban etinizi doğru şekilde saklamak da sağlığınız için büyük önem taşıyor. Etin tazeliğini ve lezzetini koruyabilmeniz için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. İşte kurban etinizi en ideal şekilde muhafaza etmenin yolları!

        2

        ET NE KADAR BEKLETİLMELİ?

        Kurban etleri her şeyden önce kesimin olduğu gün direkt olarak tüketilmemelidir. Etler kesimden sonra 12 saat kadar buzdolabında bekletilerek dinlendirilmelidir.

        3

        Etler buzluğa konmadan önce 5-6 saat süreyle serin bir yerde bekletilmelidir. Ardından buzlukta saklamak için doğru şekilde porsiyonlara ayrılmalıdır.

        4

        UZUN SÜRE SAKLAMAK İÇİN MUTLAKA DONDURUCUYA KONMALI

        Kurban etini uzun süre sağlıklı bir şekilde saklamak istiyorsanız, kesinlikle dondurucuya koymanız gerekmektedir; zira et, buzdolabında en fazla 5-6 gün boyunca taze kalabilirken, derin dondurucuda saklandığında bu süre 6-8 aya kadar uzatılabilmektedir.

        5

        Kurban etini saklamadan önce, öncelikle uygun porsiyonlara bölmeniz ve ardından hava almayacak şekilde poşetlere yerleştirmeniz önem arz etmektedir; poşetlerin üzerine tarih yazarak saklama süresini takip edebilir ve gerektiğinde ilk olarak hangi paketin tüketileceğini kolayca belirleyebilirsiniz. Bu yöntemle, etin tazeliğini ve besin değerini uzun süre koruyarak, lezzetinden ödün vermemiş olursunuz.

        6

        BOZULMAMASINA DİKKAT!

        Kıyma, et türleri arasında en hızlı bozulan şekildir ve bu nedenle dolapta en fazla 3 gün muhafaza edilebilir. Eğer kıymaları daha uzun süre saklamak istiyorsanız, bu durumda kıymayı porsiyonlara ayırmanız ve streç film ile sıkıca kaplayarak buzluğa yerleştirmeniz gerekmektedir. Buzluğa atılan kıymalar, bu şekilde saklandığında 4 aya kadar tazeliğini koruyabilir. Ancak, ette bozulmaya benzer işaretler veya farklı bir koku algılarsanız kesinlikle tüketmemeniz gerektiğini unutmamalısınız.

        7

        YAĞLI KAĞIT KULLANABİLİRSİNİZ

        Etlerinizi daha kullanışlı bir şekilde saklamak için porsiyonlara ayırdığınız etlerin arasına yağlı kağıt koymanız faydalı olacaktır. Bu yöntem, etlerin birbirine yapışmasını önler ve böylece her seferinde dilediğiniz kadar eti alıp kullanmanıza, kalanları ise yeniden dondurmanıza olanak sağlar.

        8

        ÇÖZÜLEN ETLERİ YENİDEN DONDURMAYIN

        Çözülen etlerin yeniden dondurulmasının, gıda zehirlenmesi gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini unutmamalısınız. Bu nedenle, çözülen etleri tekrar dondurmaktan kaçınmalısınız. Etlerin doğru şekilde saklanması ve çözdürülmesi, hem gıda güvenliği hem de lezzet açısından büyük önem taşımaktadır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ