Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema 'Türker İnanoğlu Sergisi' İstanbul Sinema Müzesi’nde

        Açıldığı günden bu yana, “Nazarin: Bir Başyapıtın Hikayesi”, Stanley Kubrick, Steve McCurry ve Fans of Galaxy gibi çok ses getiren sergileri sanatseverlerle buluşturan İstanbul Sinema Müzesi şimdi de yakın tarihte kaybettiğimiz, Türk sinemasına damgasını vurmuş olan yönetmen, yapımcı ve senarist Türker İnanoğlu anısına hazırlanan “Bay Sinema” sergisine ev sahipliği yapıyor.

        Sinema endüstrisinin Türkiye’deki gelişiminde başrol oyuncularından biri olan, vizyon ve girişimcilik ruhuyla birçok “ilk”e imza atan Türker İnanoğlu anısına hayata geçirilen “Bay Sinema: Türker İnanoğlu” sergisi, Türk sinemasının yakın tarihine de ışık tutuyor.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle, Türker İnanoğlu Vakfı’nın katkılarıyla (TÜRVAK) Zihni Tümer küratörlüğünde hazırlanan sergide, Türker İnanoğlu‘nun kişisel eşyaları, Yeşilçam’ın sembolü isimlerin balmumu heykelleri, kamera arkası fotoğrafları görülebilecek. 28 Eylül 2024’te kapılarını açacak olan sergi, 29 Aralık 2024’e kadar İstanbul Sinema Müzesi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ