Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Beyne dair daha önce hiç duymadığınız ilginç bilgiler
        1

        Vücudumuzdaki oksijen ve kanın yüzde 20’sini beyin kullanır.

        2

        5-10 dakika boyunca beyne yeterli oksijen gitmemesi, kalıcı beyin hasarına yol açabilir. Her geçen saniye hafıza adı altında beyinde yepyeni bağlantılar inşa edilir.

        3

        Beynin yüzde 60’ı yağdan oluşur.

        10

        Yeni edindiğimiz bilgileri 24 saat içerisinde tekrar eder ve sürekli düşünürsek beyinde bir network oluşur ve öğrenilenlerin kalıcılığı sağlanır. Buna kimyasal kayıt denir.

        11

        İnsan beyni, tahmini olarak 2.500.000 gigabayt bilgi depolayabilir. 86 milyardan fazla nöron, 2,5 milyon gigabayt depolama alanı ve günde 50.000’den fazla düşünce ile insan beyin işleyişi şaşırtıcıdır.

        12

        Beynin prefrontal korteksi oldukça elastiktir ve böylece herhangi bir zarar durumunda oldukça önemli olan ön lob korunmaktadır.

        13

        Anılar, insan beyni içinde aynı anda hem kısa hem de uzun süreli kullanım için saklanır. Nörobilimciler, hipokampusun kısa süreli anıları depoladığını uzun zamandır biliyorlardı. Ancak yakın zamanda yapılan bir araştırma; hipokampusta kısa süreli anılar oluşturulurken, uzun süreli anılar için aynı anda beynin başka bir bölümünde depolandıklarını ortaya koymuştur.

        14

        İnsan beyninde sinir uyarılarını ileten aksonlar 160.000 kilometre uzunluğunda. Yani dünyanın etrafında dört tur atabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ