Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bu üç cümleyi sık duyuyorsanız partnerinize dikkat! Karşınızdakinin bir narsist olduğunu gösteren 3 cümle nedir? - Haberler
        1

        İlişkilerde zihinsel sağlığımızı korumak için partnerimizin davranışlarının bize ne kadar zarar verebileceğini analiz etmek önemlidir. Bu davranışlar bazen zararsız gibi görünse de, bir Indiana'lı psikoterapistin belirttiğine göre özellikle 3 cümle, partnerinizin bir narsist olduğunu işaret ediyor olabilir. Eğer bu cümleleri duyuyorsanız, karşınızda bir narsist olabileceği konusunda dikkatli olmanız gerekebilir. İşte o, cümleler!

        2

        1. "BÖYLE HİSSETTİĞİN İÇİN ÜZGÜNÜM."

        Görünüşte basit görünen ancak narsisistik eğilimlere işaret edebilecek bir ifade, "Böyle hissettiğin için üzgünüm." Psikoterapist Erin Leonard'ın açıklamalarına göre bu ifade empatik olmaktan uzaktır. Narsistler, duygularınızı kabul etmek yerine, onları herhangi bir doğrulama veya anlayış olmaksızın yalnızca size aitmiş gibi göz ardı edeceklerdir.

        3

        Bu empati eksikliği ilişkideki duygusal çalkantıları daha da kötüleştirebilir. Leonard, "Neden üzgün olduğundan emin değilim ama anlamak istiyorum" gibi empati odaklı ifadelerle yaklaşılmasının daha sağlıklı bir iletişime yol açacağını söylüyor.

        4

        2. "ÖFKE SORUNLARIN VAR."

        Çatışma anlarında, narsistler sıklıkla suçu partnerlerine yöneltmek için bu yönteme başvururlar. "Öfke sorunların var." gibi suçlamalar, partnerin şikayetlerini geçersiz kılar ve mağdur kişiyi mantıksız ya da dengesiz gibi yansıtır.

        5

        Bu ifade, narsist bireyin eylemlerinin sorumluluğundan kaçınması için bir mekanizma görevi görür. Leonard, bu tür davranışların narsistlerin duygularını kontrol etme konusundaki başarısızlığını ve kendi öfkesini partnerine yıkmak olduğunu söylüyor.

        6

        3. "MAHVETTİN."

        Narsistliğin bir diğer göstergesi de "mahvettin" suçlaması. Mağduriyet ve sessiz muammele ile birleşen bu ifade, ilişkideki muhalefeti bastırmak için kullanılıyor. Narsistler, kendilerini zarar gören taraf olarak göstererek kontrollerini koruyabilir ve eylemlerinin sonuçlarından kaçabilir.