Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dev markalarının "Bunu da mı yapıyorlarmış" dedirten ilginç ürünleri! | Dış Haberler
        1

        1. COLGATE

        Ünlü ağız bakım sağılığı markası Colgate, normalde diş macunu üretiyor. Fakat, Colgate 1960'larda çok bilinmeden önce gıda sektörüne giriş yapmış ancak hemen geri adım atmış. Hatta bazı şirket yetkilileri böyle bir ürün olmadığını iddia etmiş ancak bir zamanla dondurulmuş lazanya ürettikleri belgelerle kanıtlandı.

        2

        2. MCDONALD'S

        Zincir hamburger firması ürünlerinin ismini verdiği duş jelleri üretiyor.

        3

        Big Mac ve McFlurry isimlerini verdikleri duş jellerinin hala piyasada olup olmadığı ise bilinmiyor.

        4

        3. DORİTOS

        Doritos'u sadece cips sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Doritos aynı zamanda şampuanda üretiyor.

        5

        4. ASTON MARTİN

        İngiliz lüks otomobil üreticisi Aston Martin'in ilk sürat teknesi AM37. Hollandalı yat firması Quinttesnce ile iş birliği yaparak dikkat çekici sürat teknesini piyasaya sürdü. Fiyatı ise 2.1 milyon dolar.

        6

        5. LAMBORGHİNİ

        Lüks otomobilller üreten Lamborghini ilk piyasaya girdiğinde traktör üretiyordu. Şirket aynı zamanda golf arabası da üretiyor.

        7

        6. FERRARİ

        Lüks arabaları ile tanıdığımız Ferrari, saç kurutma makinesi üretiyor. Ayrıca saç kurutma makinesinin motoru da Ferrari arabalarına benzetilmiş.

        8

        7. MOTOROLA

        Cep telefonlarıyla tanıdığımız Motorola, aslında bir radyo üreticisiydi. 1928'de kurulduğunda pille çalışan radyoların tamirini yapan küçük bir şirketti.

        9

        8. MİTSUBİSHİ

        Klima ve arabalarıyla bildiğimiz Mitsubishi, bir de kalemtıraş üretiyor. Mitsubishi aynı zamanda finans, bankacılık, enerji, makine, kimya ve gıda olmak üzere yedi farklı sektörde bulunuyor.

        10

        9. NOKİA

        Nokia 2016 yılında tartı üretmeye başladı. Aktivite takip ve sağlık ürünleri şirketi Wihtings'i 170 milyon dolara satın alan Nokia bu tartılar ile neredeyse yaşam koçluğu yapıyor.

        11

        10. SKODA

        Araba üreticisi Skoda, aynı zamanda bisiklette üretiyor. 1 Milyon adetten fazla otomobil satışı yapan Skoda 1895 yılından beri bisiklet üretiyor.

        12

        11. YAMAHA

        Motorsiklet ve tekneleri ile tanıdığımız Yamaha, 1887 yılında Torakusu Yamaha adlı müzisyen ve girişimci tarafından kuruldu. Şirketin temeli motorlara değil aslında müzik aletlerine bağlı. Şirket, flüt, keman, saksafon, piyano, klarnet, bateri, gitar, org gibi birçok müzik aleti üretiyor.

        13

        12. CASİO

        Casio normalde saat ve hesap makinesi üretiyor. Ancak firma bunlar dışında klavyeli müzik aleti de üretiyor. Casio'nun 1946 yılında ürettiği en ilginç ürün ise yüzük şeklindeki sigara tutacağıdır.

        14

        13. PEUGEOT

        Bir araba üreticisinin aynı zamanda karabiber ve tuz öğütüsücü üreteceği aklınıza gelir miydi? Ancak Peugeot 1810'da ilk kurulduğunda öğütücüler üreterek iş dünyasında adım attı. Daha sonra 1896'da ayrı bir ana şirket kurarak otomoil üretmeye başladı.

        15

        14. TOYOTA

        Bir diğer ilginç otomobil markası ise Toyota. 2. Dünya Savaşı sonrası tekstil alanında boşluk gören Toyota, dikiş makinesi üretmeye başladı ve o günden zamana hala üretmeye devam ediyor.