Uzmanlar uyarıyor "Sağlıklı bir iftar en az 45 dakika sürmeli!"
Uzmanlar iftar açarken, yemeğin hızlı yenmesinin zararları hakkında uyarılarda bulunuyor. Hızlı bir şekilde yapılan iftar yemeği tansiyon ve şeker yükselmelerini tetikleyebiliyor, ayrıca bununla beraber mide rahatsızlıklarına da neden olabiliyor.
İFTAR YEMEĞİ HIZLI YENMEMELİ
Ramazan ayıyla beraber birçok Müslüman ibadetini yerine getirmek için oruç tutuyor. Bununla beraber beslenme düzeni ve alışkanlıklarda şekil değiştiriyor. Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirmek isteyenler için uzmanlar uyarılarda bulunuyor, bunlardan birisi de yavaş yemek yemek.
EN AZ 45 DAKİKA SÜRMELİ
Oruç tutarken insanların hem iftarda hem de sahurda tüketilen yiyecekler önemli rol oynuyor. Uzmanlar sağlıklı bir iftar yemeği için 45 dakikadan önce bitirilmemesi gerektiğini söylüyor.
C VE D VİTAMİNİ BAĞIŞIKLIK İÇİN ÖNEMLİ
Özellikle sahur vaktinde ağır yemeklerden kaçınılması gerektiğini söyleyen uzmanlar, gece metabolizma yavaşladığı için kilo alımı riskinin artabileceğini söylüyor. Bununla beraber su tüketimi artırılmalı ve C, D vitamini içeren yiyeceklerinde bağışıklığı koruması için tüketilmesi gerektiği belirtiliyor.
2 ANA ÖĞÜN 2 ARA ÖĞÜN TAVSİYE EDİLİYOR
Uzmanlar ayrıca iftar ve sahur arasında 2 ana öğün ve 2 ara öğün olması gerektiğini söylüyor. İftarda ne yendiği de önemli konulardan birisi, çok ağır yiyeceklerin tüketilmesi tavsiye edilmiyor. Hızlı bir şekilde iftar yapmak, tansiyon ve şeker yükselmesini etkiliyor, ayrıca mide rahatsızlıklarına neden oluyor.