Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nelerdir, nelere dikkat etmek gerekir?
Kestane, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Çok lezzetli bir atıştırmalık olan kestanenin kokusu, doğru pişirme yöntemiyle birlikte tüm evi sarabilir. Sokaklarda közde pişirilmiş hali ile karşımıza çıkan kestane, evlerde ise farklı pişirme teknikleri ile damakları şenlendiriyor. Peki, kestane nasıl pişirilir? Herkesin damak zevkine uygun bir kestane pişirme tekniği vardır. İçinin yumuşacık kalması ve kabuğunun kolayca soyulması için, kestane pişirmenin püf noktasının bilinmesi gerekiyor. İşte, Kestane tarifi…

Özellikle kış aylarında sokaklara mis gibi kestane kokuları yayılmaya başlar. Evde aynı lezzeti yakalamak isteyenler ise ‘Kestane nasıl pişirilir?’ sorusuna yanıt arıyor. Kabuğunun kolay soyulması ve içinin yumuşak olması için dikkat edilmesi gereken kestane pişirme yöntemi vardır. Fırın, tava ya da köz gibi farklı pişirme yöntemleri bulunsa da dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları da mevcuttur. İşte, lezzetli ve pratik kestane tarifi ile kestane pişirmenin püf noktası…
KESTANE PİŞİRME YÖNTEMLERİ
Evde kestaneye özgün bir doku ve aroma kazandıran pek çok pişirme yöntemi vardır. En çok tercih edilen pişirme yöntemleri ise tavada, fırında ve ocakta haşlama yöntemidir.
1.TAVADA KESTANE TARİFİ
Evde kestane pişirmenin en yaygın yollarının başında, tavada pişirme yer alır. Döküm ve kalın tabanlı bir tavada çizilmiş kestaneler kavrulur.
Tavada Kestane Yapılışı:
2.FIRINDA KESTANE PİŞİRME
Homojen bir biçimde ısınmasını sağlayan fırında pişirme yöntemi ile, kestanelerin iç kısımları yumuşak kalır.
Fırında Kestane Pişirme Yöntemi:
3.OCAKTA SUDA HAŞLAMA YÖNTEMİ
Ocakta pişirme tekniği, tavada ve fırında pişirme yöntemine göre daha az bilinir. Özellikle püre yapmak için ya da tatlılarda kullanmak için bu yöntem tercih edilir.
Ocakta Kestane Tarifi Yapılışı:
KESTANE PİŞİRME TEKNİĞİ NEDİR?
Kestanenin kolay soyulması ve lezzetli olması için, pişirme tekniklerinin bilinmesi gerekir. Doğru kestane pişirme tekniği için bazı ipuçları şu şekilde:
KESTANE PİŞİRMENİN PÜF NOKTASI
Pratik bir kestane tarifi için göz önünde bulundurmanız gereken bazı püf noktaları vardır:
1.Taze kestane seçimi: Kestanenin lezzetini taze olması belirler. Kabuğu gergin ve parlak olan kestanelerin tercih edilmesi gerekir. Yumuşayan kestanelerin tüketiminden ise kaçınılmalıdır.
2.Çizik derinliği: Kestanelere ne çok derin ne de çok yüzeysel çizikler atılmamalıdır. Kestanenin iç kısmını zedelemeden yalnızca kabuğunu açacak derinlikte çizikler atmak yeterlidir.
3.Nem dengesi: Tavada ya da fırında pişirilen kestanenin, kuruyarak sertleşmemesi için nemli bir ortam oluşturulmalıdır. Fırının içine küçük bir kapta su koymak, kestanenin nemli bir ortamda pişmesine olanak sağlayacaktır.
4.Bekleme süresi: Pişirilen kestaneleri ilk sıcağı ile değil, bir süre dinlendikten sonra soymak daha pratik olacaktır.
BALLI VE TARÇINLI PRATİK KESTANE TARİFİ:
Sade kestane pişirme yöntemlerinin dışında, tatlı bir dokunuş eklemek isterseniz bu tarif tam size göre. İşte, Ballı ve tarçınlı kestane tarifi malzemeleri ve yapılış adımları:
Ballı Tarçınlı Kestane Malzemeleri:
Ballı ve Tarçınlı Kestane Tarifi Hazırlanışı:
1.Kestanelerin enine çizik attıktan sonra ılık yada sıcak suda bekletin.
2.Önceden 200 dereceye ayarlanmış fırında kestaneleri 20 dakika pişirin.
3.Kestanelerin üzerine bal, tarçın ve suyu ekleyin.
4.Kısık ateşte kestaneleri 5 dakika kadar çevirin ve sosu kaplamasını sağlayın.
5.Ilınan kestaneleri servis edin.
KESTANENİN FAYDALARI
KESTANENİN ZARARLARI