Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Esin Övet Eğlence kuşaklar arası değişse de bazı isimler hiç değişmiyor

        Malumunuz 90'lar bahsi geçince dahi bazı insanların canı sıkılıyor. Çünkü o yıllara şahitlik edemedikleri için anlamıyor. Ancak o dönemin özelliği vardı. Kimseler kusura bakmasın.

        Özellikle müzik dünyası için.

        Şimdilerde en çok dinlenen rap'çiler olsa da, Spotify'da en çok dinlenen şarkı "Cıstak" olsa da değişmeyen bazı gerçekler var. O da Arabesk, Pop, Fantazi müziği candır, gerisi heyecandır. Bu tarz müzikler olmazsa olmaz, hayatımızın en içinden şarkılar.

        Bizler 90'lardaki şarkıları söylemeye o yılların şarkılarını cover'lamaya da bayılıyoruz.

        Z Kuşağı'nın ünlüsü Zeynep Bastık bile 90'ların şarkılarını söyleyerek meşhur oldu hatırlatırım. O yüzdendir ki, o yıllarda hayatımıza giren "Ünlüler" diye bir gerçek var.

        Özellikle sahnelerin olmazsa olmazları, vazgeçilmezi Tarkan, Kenan Doğulu, Hakan Altun, Ebru Yaşar, Mahsun Kırmızıgül, Ebru Gündeş, Özcan Deniz, Gülşen, Demet Akalın gibi saymakla bitmez isimler var. Ve onların da sahneleri rekor kırıyor.

        Tabii Ajda Pekkan'ı hiç söylemiyorum Çünkü kendisi kuşaklar üstü. Hatta en son kendisi "Z Kuşağı diye bir kuşak çıktı ben ne kuşağıyım acaba?" dedi çünkü kuşaksız. Kendisine kuşak telaffuz edemeyiz çünkü Z, Q, F, G, Y, M hiç fark etmiyor Ajda Pekkan için.

        Her sahnede de üstüne koya koya gidiyor.

        Benim de "Sahnede olmazsa olmaz, izlemezsem özlerim" dediğim isimler var. İlk beş listemde de Ebru Yaşar var. Yazdan bu yana izlememiştim geçen hafta Maslak'ta çıktığı mekana gittim. Tabii önce yine olmazsa olmazım "kulis"e dalış yaptım.

        Mekan tıklım tıklım, her yaştan insan var. Teyzeler, anneler, babalar, anneanneler. Hatta fazlasıyla Z Kuşağı doldurmuş mekanı. Kendisi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği Kültür Yolu Festivali'nin de vazgeçilmezi ve festival zamanı çıkan haberlerde sürekli rekor kırıyor tadında haberler yapılıyor. Ebru'ya; "Sence senin sırrın ne Ebru?" diye sordum o da bana; "Şimdi Z Kuşağı beni dinliyor. Ama Z Kuşağı'nın 90'lardayken, 2000'lerin başındayken anneleri, babaları, işte anneanneleri, dedeleri de beni dinliyordu aynı evin içinde. Sonra onlar büyüdüler çocukları Z Kuşağı oldu. Şimdi Z Kuşağı ile birlikte cümbür cemaat ailecek geliyorlar. Beni her kuşağın sevme nedeni bu" dedi.

        İşte sır da burada yatıyor.

        90'lardaki isimlerin hala gündemde olma sırrı bu!!!

        Temelleri aşırı sağlam.

        Bakın eğer ünlü bir ismi 30 yaş üstü seviyor, dinlemekten ve izlemekten vazgeçmiyorsa tamam. O isim yok olmaz!!! Bitmez, bitemez. Çünkü 30 üstü seven, dinleyen kişi emin olun çok genç yaşlarda o isme hayran olmuş ve bu hayranlığı da devam etmiştir.

        Mesela şimdi yeni isimler neden çok çabuk yok oluyor biliyor musunuz? 14'lük ergen gençler ilk başta beğeniyor, tutuyor, göklere çıkartıyor sonra hoooop bir anda unutuveriyor. Yani hevesi çok çabuk geçince olmaz. O ünlü isim de tarihin tozlu sayfalarında yerini alır.

        90'ların sırrı temellerinin sağlam olmasının sebebi bu

        Ebru Yaşar da onlardan. Temeli sağlam konservatuvarlı.

        Mesela Mahsun Kırmızıgül 16 yıl ara verdi sanki hiç bırakmamış gibi sahnelere bir döndü, pir döndü fırtına gibi esiyor.

        Özcan Deniz bir dönem sadece sinema yaptı, ama şimdi sahneye çıktığı yerler tıklım tıklım.

        Kenan Doğulu'yu hiç söylemiyorum bile. Şarkıları her dönemi kapsıyor. 1994 yılından bu yana sahnelerin patronu.

        Ebru Yaşar da "Bu sahilde bu sahilde" diye çıktığı andan itibaren dinleyici kitlesine kitle katıyor, katıyor ve katmaya devam ediyor. Tabii yeni kuşağı da takip ediyor ve rap'çilerle de düet yapıyor.

        Olayın sırrı bu.

        Yıkılmayacaksın, eğilmeyeceksin, kuşakları takip edeceksin. Yorulmayacaksın ve pes etmeyeceksin. Bu hafta düzenlenen "Altın Kelebek Ödül" töreninde beşinci ödülünü almış fantezi dalında.

        ***

        Bence de değişmeli

        Fantezi müzik demişken.

        Hakan Altun da ödül alanlardan biriydi bu sene Altın Kelebek Ödül Töreni'nde ve kendisi de fantezi dalında En İyi Erkek Ödülü'nü aldı. Ve ödülü alırken de, "Fantezi demesek de Arabesk desek" dedi.

        Bence de değişmeli bu kategori. Yıllardır yapılır ama hiç anlamam.

        Krallar gibi Arabesk desek ne güzel olur. Çünkü arabesk olmadan olmaz. Ben razıyım fantezi dalında türü değişebilir.