Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Van Gogh'un ölmeden önce verdiği son mesaj! "Buğday Tarlası ve Kargalar" eseri!
        1

        VİNCENT VAN GOGH'UN SON ESERİ

        Vincent Van Gogh'un son eserlerinden birisi olan "Buğday Tarlası ve Kargalar" en ünlü çalışmlarından birisidir. Ressamın yaşamının son birkaç haftası içinde yaptığı bu eser çoğu kaynakta son resmi olarak adlandırılır. Bu nedenle birçok kaynak ressamın ölümünden hemen önce sunduğu bir intihar notu olarak niteler.

        2

        Van Gogh yaşadığı ruhsal sıkıntılar nedeniyle Güney Fransa Saint - Remy hastanesine kaldırılmış ve burada "Yıldızlı Geceler, Kulağı Sargılı Otopotre, Arles'da Yatak Odası" gibi eselerini resmetmiştir.

        3

        Mayıs 1890'da hastaneden ayrılan Van Gogh Paris yakınlarında Auvers - sur - Oise'a yerleşmiş ve Doktor Gachet ile kardeşi Theo'nun denetimi ile beraber yaşamıştır.

        4

        ÖLMEDEN ÖNCE KARDEŞİNE MEKTUP YAZMIŞTIR

        Van Gogh'un son eseri olarak bilinen "Buğday Tarlası ve Kargalar" tamamlandıktan sonra kardeşi Theo'ya şöyle bir mektup yazar "Hayatımın kökleri tehdit altında ve adımlarım da sendeliyor."

        27 Temmuz 1890 tarihinde Vincent Van Gogh buğday tarlasında kendisini vurmuş ve intihar etmiştir.

        5

        Bunun üzerine Van Gogh'un son yaptığı eser "Buğday Tarlası ve Kargalar" intihar mesajı olarak nitelendirilmiştir. Esere bakıldığında oldukça depresif bir hava sezilir. Tarlanın ortasından geçen yolun herhangi bir yere varmadığı görülür.

        6

        Buğday tarlasının canlı sarı rengine karşı, gökyüzünde bulunan lacivert ve siyah tonlar Van Gogh'un ruh halinin karamsarlığı ve çelişkisini yansıttığı düşünülür. Kişinin bakış açısına göre farklı hissler uyandıran bu eser, daha çok fırtınaya karşı yalnızlık ve çaresiz olma hissi uyandırır.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ