Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TUSAŞ'taki terör saldırısına siyasilerden peş peşe tepkiler

        Ankara'daki terör saldırısında şehit ve yaralıların olduğu bilgisi geldi. Bakanlar ve siyasiler, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımla saldırıya tepki gösterdi. TUSAŞ saldırısına tepki paylaşımı yapan isimler mesajlarında şu ifadelere yer verdi:

         TUSAŞ'a terör saldırısı!
        TUSAŞ'a terör saldırısı! Haberi Görüntüle

        İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR

        İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan tesislerine düzenlenen terör saldırısına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız” ifadelerine yer verdi.

        TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yapılan menfur saldırıda can veren şehidlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

        Teröre, destekçilerine ve arkasındaki karanlık odaklara karşı yürüttüğümüz güçlü ve tavizsiz mücadelemizi, terör bu topraklardan sökülüp atılıncaya kadar kararlı bir şekilde sürdüreceğiz.

        REKLAM

        Kurtulmuş, hastanede yaralı vatadaşlara yaptığı ziyaret sonrasında gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

        Arkasında kimler var, nereden ne şekilde destek aldılar, nasıl bunu gerçekleştirdiler, inşallah bütün detaylarıyla ortaya çıkarılacaktır. Türkiye 40 yılı aşkın süredir teröre karşı mücadele veren ülke. Hiçbir zaman terörün amaçlarının gerçekleştirilmesi mümkün olmamıştır. Milletçe terörün karşısında yekvücut olarak durduk ve bu mücadeleyi bugünlere getirdik.

        Terör Türkiye topraklarında asla yer bulamayacaktır. Bu kararlılık içinde milletçe birlik olma ve teröre karşı sesimizi yükseltmenin gerektiği bir gündeyiz. Saldırının yapıldığı bugünün üzerinde birtakım şifreler okunabilir. Olayın sıcaklığı dolayısıyla bunları sonraya bırakarak öncelikle yaraların sarılmasıyla meşgülüz. 22 insanımız yaralandı, 3 kardeşimiz taburcu edildi. 19 kişinin tedavisi sürüyor. Biz de bura bakan arkadaşlarımız, grup başkanımız grup başkanvekillerimiz, milletvekili arkadaşlarımızla yaralı vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Özellikle özel harekat ve güvenlik görevlisi olan arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz Allah razı olsun. Anında ve etkin müdahaleleri olmasaydı, tablo daha ağır olabilirdi. Çatışmaya kısa süre içinde ölerek teröristlerin ölmelerine, kendilerini patlatmalara vesile olan mücadelesi içinde oldular. Bir vatandaşımız ağır yaralı, kritik durumu atlatacak inşallah, dua ediyoruz. Sağolsunlar doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız üstün fedakarlıkla, büyük gayretle mücadele ediyorlar. Bütün milletimize başsağlığı, şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acilen şifalar diliyorum. Teröre karşı bir ve beraber olarak sadece 2 teröristdeğil onları oraya gönderen irade, onlara siyasi, askeri, lojistik destek veren, Türkiye'nin büyük hedeflerin gerçekleştirmesine engel olmak için oyun kuranların kim olduğunu biliyoruz. Özellikle savunma sanayinin iftihar ettiğimiz kuruluşlara gerçekleştirilen bu saldırı bize şunu gösteriyor, demek ki bütün imkanlarımızı seferber ederek dünyada savunma sanayinde en önemli ülkelerden biri olmaya devam edeceğiz. Teröre ve terör baronlarına, onların arkasındaki Türkiye düşmanı iradeye Cenab-ı Allah fırsat vermesin.

        KURTULMUŞ'TAN İKİNCİ AÇIKLAMA

        Kurtulmuş ikinci açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

        Yaralı olmalarına rağmen böyle büyük felaketi bombaların altında dakikalarca süren tabloyu yaşamış olmalarına rağmen hepsinin morallerinin gayet iyi olduğunu, milli birlik ve beraberlik duygusunda fevkalade yüksek morale sahip olduğunu gördük. Bu vatandaşlarımız şehit olmadılar inanıyorum ki gazi olmalarına rağmen şehit sevabı kazanmıştır. Bunun sıradan bir terör saldırısı olmadığının altını üstünü çizmemiz lazım. Millet olarak büyük dikkatle bu süreci takip etmemiz gerektiği, bu saldırıların şifrelerini çözerek devam etmemiz lazım. TUSAŞ'a hain saldırının yapılmış olması tesadüfi değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Rusya'da temasları sonucunda bu saldırının yapılmış olması da tesadüfi değildir. Böyle günlerde, böylesine önemli saldırılar karşısında en büyük ders farklılıklarımız ne olursa olsun milli duruşumuzda ortak tavrı sergileme becerisine sahip olmadır. 85 milyon vatandaşımız ortak bir duruş sergiliyor, sergilemeye devam edecektir. Bunun da Türkiye'nin geleceğine büyük katkı sağlamasını temenni ediyorum. Kim hangi desteği verirse versin, Türkiye bu terör örgütlerini yenmeyi başaracaktır.

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan yerleşkesine yapılan terör saldırısını lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Terörle mücadelemizi en kararlı şekilde sürdüreceğiz.

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: TUSAŞ Kahramankazan tesislerine yapılan hunhar terör saldırısını nefretle lanetliyor, aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin ve hepimizin başı sağ olsun diyorum. Hiçbir hain ve hasmane hesap tutmayacak, hiçbir kanlı ve kalleş proje milli birlik ve kardeşliğimizin karşısında tutunamayacaktır. Kiralık katilleri sahaya sürenler, terörizmi karanlık bir aparat olarak kullananlar sonuç alamayacakları gibi mücadele azmimizi de asla kıramayacaklardır.

        ADALET BAKANI TUNÇ: TERÖR SALDIRISINI KINIYOR VE LANETİYORUM

        Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.

        Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir.

        Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

        Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Ankara'da, TUSAŞ'a yönelik gerçekleştirilen alçak terör saldırısında şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. İçeride ve dışarıda, tüm terör unsurlarıyla ve onları besleyen güçlerle mücadelemizi azimle sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde de milli savunma yeteneklerimizi güçlendirmeye devam edecek, Türkiye'yi hedef alan odaklar ve vekillerinin ülkemiz üzerindeki emellerine ulaşmalarına asla izin vermeyeceğiz.

        Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısına ilişkin, "Savunma sanayisinden, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğundan asla geri adım atmayacağız. Milli Teknoloji Hamlesi ve milli savunma sanayisi tam bağımsız Türkiye'nin anahtarıdır." dedi.

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetliyorum.

        Saldırıda şehit olan savunma sanayimizin kahramanlarına Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

        Saldırının gerçekleştiği ilk andan itibaren güvenlik güçlerimiz olaya müdahale etmiş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca da adli soruşturma başlatılmıştır.

        Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef almıştır. Ancak bilinmelidir ki bu saldırılar, ne savunma sanayimizin kahraman çalışanlarını ne de her alanda tam bağımsız bir Türkiye ideali için gece gündüz ter döken tek bir vatandaşımızı bile yolundan döndüremeyecektir.

        Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da terörle ve terör örgütleriyle güçlü ve kararlı mücadelemiz devam edecektir.

        REKLAM

        CHP Genel Başkanı Özgür Özel: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısıyla ilgili, "Şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terör kimden ve ne gerekçe ile gelirse gelsin lanetliyoruz. Bu saldırıyı görünce buradaki zamanlamanın ne kadar dikkat çekici olduğunu da düşünmeden geçemiyor insan. Kim terörden medet umuyorsa yanlış yapıyor." dedi.

        Özel, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini ziyaretinde, Ankarada TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısı olduğu bilgisini aldıklarını belirterek, şehit ve yaralıların olduğunu öğrendiklerini söyledi.

        Olayın çok yeni olduğunu, gelişmeleri dikkatle takip ettiklerini dile getiren Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terör kimden ve ne gerekçe ile gelirse gelsin lanetliyoruz. Bu saldırıyı görünce buradaki zamanlamanın ne kadar dikkat çekici olduğunu da düşünmeden geçemiyor insan. (7 Haziran 2015 seçimleri) 7 Hazirana birkaç gün kala Diyarbakır'dan başlayan ve 1 Kasıma kadar süren süreci hatırlamadan geçemiyor insan. Bütün terör örgütlerinin bir anda aktif olduğu bir sürecin aslında 7 Haziran ve 1 Kasım arasında kamuoyunu nasıl yönlendirmeye çalıştığını hatırlamak gerekiyor. Kim terörden medet umuyorsa yanlış yapıyor. Türkiye'nin gündeminden terörün ve şehitlerin çıkması, annelerin nereli olursa olsun Türk de Kürt de olsa, Batıda da Doğuda da gözyaşının durması ve artık bu ülkede 86 milyonun barış, kardeşlik, huzur içinde yaşayıp refaha kavuşması, yoksulluktan kurtulması, gelecek endişesinden Kürtün de Türkün de Alevinin de Sünninin de gençlerinin kurtulması umudundayız."

        Bunun kolay olmayacağını ifade eden Özel, her türlü psikolojik harbe ve her türlü saldırgan tutuma hazır olmak gerektiğini düşündüklerini kaydetti.

        Özel, "Şehitlere çok ciğerimiz yandı, yanmaya devam ediyor. Bunun son olmasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

        Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Kahramankazan'daki TUSAŞ tesislerine hainlerce gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum.

        Saldırı sonrası şehit olan vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

        Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerine yönelik alçak terör saldırısını lanetliyorum.

        Saldırı sonucu şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

        Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.’nin Kahramankazan’daki tesislerine yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını şiddetle lanetliyorum.

        Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

        Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: Ülkemizin savunma sanayisine büyük katkılar sağlayan TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısını gerçekleştiren alçakları lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun

        Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısını lanetliyorum.

        Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

        Milletimizin başı sağ olsun.

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik yapılan terör saldırısını kınıyorum. Teröre boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.

        ABB Başkanı Mansur Yavaş: Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim.

        Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun.

        BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: "Öncelikle bu kahpe saldırıyı gerçekleştiren piyonları ve arkasındaki güçleri lanetliyorum. Saldırıda şehit olan kardeşlerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar niyaz ediyorum. Bu tür hain saldırılarla Türkiye'nin savunma sanayisindeki ilerleyişini durduracaklarını zannedenler asla başaramayacaklardır." değerlendirmesinde bulundu.

        DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet; ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Yaralılarımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum. Başımız sağ olsun.

        Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: TUSAŞ tesislerinde gerçekleştirilen alçak terör saldırısında şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörün her türlüsüne lanet olsun!

        Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Ankara Kahramankazan'da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) düzenlenen hain terör saldırısını lanetliyor; şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum

        DEM Parti Grup Başkan Vekili Sezai Temelli: Çok üzgünüz, yine insanlarımız öldü. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Tabii sadece bu olaya bu olay kapsamında bakmamak gerekiyor. Bu ülkede kaç gündür, son birkaç haftadır aslında çok önemli bir tartışma sürdürülüyor.

        Bu tartışmaların çok çok büyük bir kısmı Türkiye toplumunun beklentilerine yanıt veriyor. Çünkü uzun süredir Türkiye toplumu bu savaş, şiddet, bu ölümlerden kurtulmak isterken böyle bir olayla karşılaşıyoruz. Zamanlaması manidardır, provokasyon her tarafından belli olmaktadır.

        Dolayısıyla da bu tür şeylere karşı halkın, toplumun beklentisi olan barış içinde bir arada yaşama beklentisine ısrarla, inatla yanıt vermek zorundayız.

        BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: "TUSAŞ'a, Türkiye'nin savunma sanayisinin kalbine yapılmış bu hain ve kahpe terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz" ifadelerini kullanan Destici, bu tür saldırıların, Türkiye'nin savunma sanayisindeki ilerleyişini durduramayacağını vurguladı.

        Türkiye'nin bu saldırı öncesinden daha büyük bir azim ve kararlılıkla savunma sanayindeki yoluna devam edeceğini belirten Mustafa Destici, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

        Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: "TUSAŞ tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle lanetliyorum. Saldırıda şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, tüm TUSAŞ ve savunma sanayii personeline geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yüce Rabb'imiz ülkemizi ve milletimizi muhafaza eylesin. Milletimize, devletimize ve insanlığa düşman olan terör örgütlerine lanet olsun.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ